YÜZ YÜZE VAAZ KURSU

Kursla ilgili konuşan İlçe Müfüsü Sayın Birol NURLU, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, bütün din görevlilerinin kendi camilerinde vaaz vermesi projesi kapsamında, Müftülüğümüz tarafından din görevlilerine böyle bir kurs açmayı uygun bulduk" dedi.

Kursa 22 din görevlisinin katıldığını ifade eden İlçe Müftüsü Sayın Birol NURLU, "Bu kurslarda din görevlilerine İslam'da vaaz ve hitabetin önemi, yetişkin din eğitimi, vaaz hazırlama ve sunmada temel ilkeler, vaazlarda Kur'an-ı Kerim'den ve meallerden yararlanma esasları, vaazlarda hadislerden ve hadis kaynaklarından yararlanma esasları, vaaz ve hitabette farklı durumları ve olayları gözetme, vaaz ve irşatta etkili iletişim, vaizin dini rehberlik ve danışmanlık rolü ve din hizmetlerinde sorun çözme becerisi ve örnek vaaz uygulamaları gibi konularda kursiyerlere bilgiler veriliyor" diye konuştu.

Daha sonra kursa kaltılan kursuyerlere katılım belgeleri Müftümüz Sayın Birol NURLU bey tarafından verildi.Müftümüzün verdiği bilgiye göre bütün Din görevlisi arkadaşlarımızın bu kursa katılmaları hedeflenmekte,önümüzde ki dönemlerde yüz yüze vaaz kurslarımız devam edecektir.

Haber Çetin KIRANŞAL

Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv      2820 kez okundu

İLÇE MÜFTÜMÜZ

Münhal